Transformationele retraite voor truffelceremonies

Transformationele retraite voor truffelceremonies

Ademwerk, lichaamswerk, massage, klankhealing, sauna, maaltijden en overnachtingen

voor de liefhebbers een koude duik en sauna.

Een co-creatie van Christina Oud Bodysattva en Susan Derckx Yuheal.

Voel jij je overweldigd door het leven? Ervaart u mentale, emotionele of fysieke pijn? Of diepe emoties zoals verdriet en angst? Of het gevoel vast te zitten in een depressie of vastzittende patronen of verslaving?

Of ervaar je vaak stress in het leven en heb je moeite met het vinden van rust? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar je innerlijke zelf? Ben jij al een tijdje bezig met zelfontwikkeling en wil je graag een stapje dieper gaan? Lees dan verder want dan is deze retraite iets voor jou.

Deze transformatieve innerlijke reis geeft je nieuwe inzichten waarmee je nieuwe stappen kunt zetten. Voor de één kan het de verwerking zijn van een stukje pijn en verdriet, het toestaan of loslaten? Voor anderen gaat het erom dat diepe vertrouwen in jezelf te willen voelen. De reis die wij gaan maken geeft je in ieder geval inzicht in jouw gedachten, gevoelens, overtuigingen en patronen waardoor er ruimte ontstaat in jouw systeem. Ruimte om te kijken naar blokkades, pijn en verdriet. Je komt in contact met de enorme genezende kracht in jezelf, juist door liefdevol naar die blokkades te kijken. De truffel kan zorgen voor emotionele ontlading maar ook voor mooie visuele ervaringen en eenheidsbewustzijn.

Wat je intentie of thema ook is, je krijgt wat je op dit moment in je leven nodig hebt om vooruit te komen. Deze retraite geeft je de juiste tools om je te helpen op je pad van bewustwording en persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Dit tweedaagse evenement brengt je in contact met je innerlijke wijsheid.

Wij begeleiden je van rust en ontspanning voorbij je denkende brein naar je onderbewustzijn. De plek waar mentale, emotionele klachten maar ook veel fysieke/psychosomatische klachten ontstaan. Door onze ervaring als mens, transformatieve therapeut, integraal geneeskundige, yoga, ademtherapeut en meer kunnen wij u verder en dieper begeleiden.

Tijdens deze retraite verblijf je in Yuheal, een praktijk voor integratieve geneeskunde en centrum. Het is een prachtige plek waar alleen bewustzijns- en healingwerk wordt gedaan. De energie op deze plek is voelbaar hoog.

Wat kun je verwachten?

Iedere truffelreis is anders en dienend aan de plek in je leven waar je nu bent. Zo kan een truffelceremonie nieuwe inzichten opleveren voor de toekomst of juist oud zeer in kaart brengen en je helpen met het verwerken en transformeren ervan. Iedereen ervaart de reis op zijn of haar eigen manier en voor velen is het een van de meest bijzondere en meest waardevolle spirituele transformerende ervaringen. De reis kan je helpen her-inneren wie je werkelijk bent en kan zorgen voor meer helderheid, vertrouwen en verbinding.

Verbinding met het grotere geheel en vooral de verbinding met jezelf. Het kan je helpen met hetgeen je wil los te laten of wat je juist mag omarmen. Truffels begeleiden je diep naar binnen, naar je basis en kunnen je je eigen kracht tonen en weer laten ervaren.

Truffels kunnen je onder meer helpen om:

* Patronen te doorbreken. Misschien loop je vaak tegen hetzelfde aan? Voelt het alsof je een beetje vast zit in je leven en wil je weten waarom je dingen doet zoals je ze doet en hoe je dat kan veranderen? Dit kan je helpen wanneer je voelt dat je een andere koers mag of wil gaan kiezen in je leven. Denk aan vraagstukken omtrent relaties of je baan, of patronen doorbreken met betrekking tot je leefstijl. Vanwege het vermogen van truffels om de neuroplasticiteit in je hersenen te vergroten, helpen ze je oude paden los te maken en nieuwe verbindingen te creëren.

* Inzichten te verkrijgen. Ben je nieuwsgierig naar het grotere geheel? Naar meer verbinding, liefde of vertrouwen in jezelf? Naar meer duidelijkheid of begrip? Vragen over het leven?

* ‘Opnieuw’ kennis te maken met wie je bent. Volet het alsof je jezelf soms een beetje kwijt bent? Wil je meer in contact komen met je ware verlangens? Wil je weten welke overtuigingen van jou zijn en welke zijn aangeleerd?

* Mentaal- emotioneel of psycho-somatische klachten inzichtelijk te maken en te helen. Zowel mentale en emotionele klachten als ook psychosomatische of chronische klachten vinden hun oorsprong in ons onderbewuste. Een traumatische ervaring, hardnekkige onbewuste patronen kunnen voor klachten zorgen. De truffel die diep onder de grond groeit brengt je letterlijk en figuurlijk terug naar de ‘root-course’. De wortel, het zaadje dat ooit in je leven geplant is in je onderbewuste. Het helpt je ook de angel ergens uittrekken waardoor je zelfgenezend vermogen weer geactiveerd wordt. Dit kan effect hebben op zowel fysieke als ook mentaal-emotionele klachten.

 

 

Hoe zit dit transformationele truffelceremonie retreat eruit?

Het programma kan qua tijden en invulling iets anders lopen naar gelang de behoefte van de groep en/of het inzicht van de retreat leiders.

Vrijdag 19 april
13:30 – 14:00 uur Aankomst
14:00 uur Openingscirkel en start van het middagprogramma dat zorgt voor gronding en ontspanning.

Een lichte maaltijd inclusief medicinale paddenstoelen. Deze werken op het immuunsysteem en de neuroplasticiteit van onze hersenen. We werken met Resonance frequentie breathing, wat zorgt voor diepe ontspanning en hartcoherentie en helpt onze intentie voor de truffelreis te bepalen.

17:00/18:00 uur start van de truffelceremonie welke tot middernacht duurt.

Zaterdag 20 april

08:30 uur Meditatie en Yin Yoga
10:00 uur Ontbijt

11:00 uur Sharing cirkel

12:00 uur Ademwerk & integratie

14:00 uur Lunch

15:00 uur afsluitingsceremonie

16:00 uur vertrek naar huis

*Optioneel hebben liefhebbers de mogelijkheid om te genieten van een koude duik en/of sauna.

*Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. De maaltijden bestaan uit een combinatie van veganistische en vegetarische gerechten en delicatessen. Indien u strikt veganistisch eet of allergieën heeft, kunt u dit bij uw boeking aangeven.

 

Hoe ziet de transformatieve truffelceremonie eruit?

Naast dat de truffel je helpt diep naar binnen te reizen, ondersteunen we je helende reis.

‘Heling is geen eindtoestand van volledig ‘heel’ of ‘verlicht’ zijn. Het is altijd in beweging. Het is een richting, geen bestemming. Het is geen stip op de horizon maar een lijn, een pad naar jouw oneindige horizon met steeds meer diepgang, een innerlijk weten, wijsheid en heelheid.

Dit retreat draagt bij aan heling. Als we helen, gaan we op zoek naar de delen in en van onszelf welke we zijn verloren of hebben onderdrukt. Niet met het doel om deze te veranderen of te verbeteren, maar juist om te onderzoeken en nieuwsgierig te zijn naar de heelheid in en van onszelf welke ‘nog’ niet volledig is gerealiseerd of tot uiting is gekomen.’ Doordat we je reis ondersteunen door soundhealing, een 4 handen massage en energetisch werk helpen we je de heelheid in jezelf te her-inneren en te her-ontdekken. 

Soundhealing

Tijdens je truffelreis begeleiden we je met muziek en soundhealing instrumenten. Soundhealing is een vorm van heling die gebruikmaakt van muziek en helende klanken, waarbij energie, vibraties en frequenties een cruciale rol spelen. Deze trillingen van de geluiden openen de energiekanalen in het lichaam, wat leidt tot een toename van vitaliteit en energie. Na het ademwerk en het innemen van de truffels bereikt je lichaam een staat van openheid. Niet een openheid naar buiten maar juist naar binnen. Hierdoor ervaar je de klanken en vibraties als een heerlijke, warme deken waar je lekker onder mag gaan liggen om helemaal naar binnen te keren.

4 handen massage

Tijdens je reis geven we een 4 handenmassage. Door lichaamswerk te combineren met je reis word je nog dieper naar binnen geleid. En kun je beter her-inneren wat er binnen in je lijf en onderbewuste is opgeslagen. De verbinding met je lijf herstelt en het zelfgenezend vermogen wordt nog meer aangezet. Je geeft vooraf en tijdens je reis aan hoe je de massage wilt ontvangen.

Healing en boodschappen

Tijdens de massage werken we met helende energie. Christina en Susan richten zich op aandachtsgebieden en pijn plekken in je lijf. Waardoor energie weer kan stromen. Door een verbinding op hartniveau kan het zijn dat Susan soms door haar helder- voelend, ziend en horendheid boodschappen voor je mag ontvangen die een aanvulling zijn op de boodschappen die de truffel je vanuit je binnenste laat ervaren.

Tickets:
Jouw investering voor dit Transformationele truffelceremonie retreat bedraagt € 390,00

Na aanmelding ontvang je een digitaal intakeformulier welke je z.s.m. na aanmelding, maar uiterlijk binnen 2 dagen retour dient te sturen. Hierna neemt Susan contact met je op om een afspraak in te plannen voor een telefonische intake. In dit gesprek kunnen we je intentie en/of thema(‘s) bespreken en heb je alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je je aanmelden? Lees dan a.u.b. eerst de contra-indicaties door.

(Absolute) contra-indicaties

Als je een van de onderstaande gezondheidsproblemen (of de symptomen ervan) hebt, neem dan contact met ons op zodat we je opties kunnen bespreken en eventuele zorgen kunnen wegnemen. Afhankelijk van de ernst van je klachten is het eventueel alsnog mogelijk om met de juiste voorbereiding en overleg met je arts/behandelaar deel te nemen aan de truffelceremonie. Een lijst met absolute contra-indicaties en/of contra-indicaties is:

 • Zwangerschap/borstvoeding

 • Epilepsie

 • (Ernstige) Hartproblemen/pacemaker

 • (Ernstige) nier-, lever- of schildklierproblemen

 • Diabetes

 • Allergie voor schimmels/paddenstoelen

 • Psychose/Schizofrenie (of aanleg hiervoor bij uzelf of directe familie)

 • Bipolaire stoornis

 • Borderline

Contra-indicaties voor medicijngebruik

De volgende medicijnen kunnen niet gecombineerd worden met truffels:

 • Antidepressiva (SSRI)

 • Medicatie met MAOI, Benzodiazepinen (alle stoffen eindigend op pam), Tramadol, Lithium

Gebruik je medicijnen die hier niet vermeld staan?

Raadpleeg dan jouw specialist.

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Susan Derckx, info@yuheal.nl, 06 53 44 93 77, www.yuheal.nl

of Christina Oud www.bodysattva.nl 06 17 09 43 30

Ik heb me aangemeld, wat nu?

Na je aanmelding neemt Susan contact met je op voor een kennismakings- & intakegesprek. Meestal gebeurt dit telefonisch en bij voorkeur via zoom of videobellen. Als we het onderling hebben afgesproken en je kunt deelnemen aan de retraite, ontvang je meer informatie over de voorbereidingsfase.

Een truffelceremonie doe je niet zomaar. Het vergt een zekere toewijding en dit vergt een goede voorbereiding. Zo kun je het maximale uit je ceremonie halen. U krijgt van ons leefstijl- en voedingsadvies.

Nazorg

Ook na de ceremonie staan wij voor u klaar. Het kan zijn dat je in de dagen na je ceremonie nog vragen hebt. Daarom is bij dit retreat een telefonisch nazorgconsult van circa 30 minuten inbegrepen. Hier heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en uw na-ervaringen te delen en ondersteunen wij u. Als je dieper wilt graven of meer therapie nodig hebt, kan een aanvullend traject gestart worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang informatie en nieuws van YUHEAL